Afbeelding initatieven Afbeelding initatieven

Dorpsraad


Wij zetten ons in voor het vergroten van de leefbaarheid in Sweikhuizen. Dit doen wij door het signaleren van behoeften en het nemen van initiatief om zaken van de grond te krijgen.

Wat houdt ons bezig?

We onderkennen de volgende aandachtsgebieden: Wonen, Jeugd, Voorzieningen, Recreatie & groen, Verkeer & infrastructuur en Veiligheid.
Actueel zijn de volgende onderwerpen:

Missie en visie

Leefbaarheid in Sweikhuizen helpen vergroten door het signaleren van behoeften en het nemen van initiatief om zaken van de grond te krijgen of partijen te adviseren en/of ondersteunen die iets willen opzetten. Er wordt gewerkt aan een prettige woon-, werk- en leefomgeving met behoud van het landelijke en natuurlijke karakter. Belangen van inwoners worden behartigd door het inventariseren van wensen en behoeften. In samenwerking met andere partijen (gemeente, instanties, verenigingen, etc.) wordt gepoogd om daaraan tegemoet te komen. Uitgangspunt is dat het algemeen belang altijd boven het persoonlijke belang of dat van kleine groepen gaat. Waarbij het meedenken, meebeslissen en medeverantwoordelijkheid dragen van inwoners met betrekking tot het eigen woon-werk- en leefmilieu bevorderd wordt.

Organisatie

Dorpsraad Sweikhuizen is niet verbonden aan enig politieke of religieuze richting. De dorpsraad stelt zich zo neutraal mogelijk op. De leden van de dorpsraad worden niet gekozen maar de samenstelling is zoveel mogelijk een afspiegeling van de samenstelling van de bevolking van Sweikhuizen. Dorpsraad Sweikhuizen is een stichting. Eenmaal per jaar organiseert Dorpsraad Sweikhuizen een open vergadering voor alle inwoners van Sweikhuizen. In haar rol is Dorpsraad Sweikhuizen vooral een adviserend orgaan naar de overheid en instanties en zeker geen beslissend of uitvoerend orgaan. Dorpsraad Sweikhuizen verkondigt geen eigen mening maar geeft de meningen en visies van de bewoners door. Als die meningen niet eensluidend zijn dan communiceert Dorpsraad Sweikhuizen ook de verschillen. Kijk voor meer informatie bij Statuten.

Bestuursleden

Voorzitter
Yvonne Somers

Voorzitter@DorpsraadSweikhuizen.nl
In Sweikhuizen liggen mijn roots! Ik ben er geboren en getogen. Na mijn studie de vleugels uitgeslagen en sinds 2018 weer terug in ons mooie dorp samen met mijn vriend en dochter. Ik hou van het pure van de natuur en ben graag buiten. Als ik aan Sweikhuizen denk dan zie ik vriendelijke mensen, prachtige natuur, gemoedelijkheid en een bruisend verenigingsleven. Kortom een knus dorp met karakter. Dat karakter wil ik graag behouden voor nu en ook voor later zodat de generaties na ons ook kunnen genieten. Daar draag ik graag mijn steentje aan bij en dat doe ik door met de dorpsraad te doen wat nodig is!
Secretaris
Martijn Vroemen

Secretaris@DorpsraadSweikhuizen.nl
Sinds de zomer van 2020 wonen wij in de Pascal Visschersstraat, in het huis dat mijn grootouders hier in 1973 hebben gebouwd. Zij hebben hier bijna 50 jaar van mogen genieten, en dat hopen wij nu ook nog lang te mogen doen. De rust, het wonen dichtbij de natuur en de samenhorigheid van het dorp zijn punten die voor mij belangrijk zijn. Sweikhuizen heeft een sterk en fijn karakter, iedereen staat voor elkaar klaar en samen houden we ons dorp gezellig en prettig om te wonen. Ik hoop dat we dit met elkaar zo kunnen houden, en daar wil ik me graag voor inzetten.
Penningmeester
Jan Jaap Nusselder

Penningmeester@DorpsraadSweikhuizen.nl
Meer dan 25 jaar geleden ben ik met mijn vrouw Josephine in Sweikhuizen in de Kerkstraat neergestreken. Onze kinderen zijn hier geboren en ook al weer uitgevlogen. We voelen ons helemaal thuis. De leefbaarheid van ons dorp is belangrijk en iets waarvoor ik me wil inzetten. Met een grotere gemeente die meer op afstand staat is het belangrijk dat de bewoners goed voor hun belangen opkomen. De dorpsraad kan hierin een verbindende rol spelen en ik wil graag bruggen bouwen tussen ons dorp, haar bewoners en de gemeente en andere overheden. Mocht er iets zijn, wil je iets bespreken ? Loop langs op de Kerkstraat 20. Ook voor een praatje kun je terecht.
Bestuurslid2
Mieke Hogenboom

Bestuurslid2@DorpsraadSweikhuizen.nl
Een fijn stukje Limburg, de eerste heuvels van het heuvelland. Hier in Sweikhuizen is het mooi wonen, dicht bij de natuur. Sinds 2006 wonen wij aan de Pascal Visschersstraat, de rust en de prachtige woonomgeving heeft ons hier naartoe gebracht. Uniek aan Sweikhuizen zijn de mensen die er wonen, vanaf het begin voelen wij ons thuis. De vele vrijwilligers zorgen voor mooie traditionele evenementen en activiteiten voor elke doelgroep, iedereen is van harte welkom en niets is verplicht. Samen maken we dit dorp tot een unieke plek. Mijn drijfveer is het behoud van de mooie natuur, de rust en de respectvolle en vriendschappelijke manier van met elkaar omgaan. Daar wil ik op een positieve wijze aan bijdragen en daar zet ik me voor in.
Bestuurslid3
John Donners

Bestuurslid3@DorpsraadSweikhuizen.nl
Sweikhuizen, ik ben er geboren en getogen. Wat er in ons dorp gebeurt, gaat mij aan het hart. En dus moeten er vooral goede dingen gebeuren. Dingen waarvan mensen in Sweikhuizen gelukkig worden. Die het wonen hier, samen met elkaar, fijner maken. Dat kun je doen door de zijlijn te staan en te mopperen op alles wat mis gaat en beter kan. Maar dat is niet mijn stijl. Liever kom ik in aktie om ervoor te zorgen dat datgene wat beter kan ook gerealiseerd wordt. Verder woon ik op de Bergstraat, bijna bovenaan. Ben ik vader van drie tieners en ben ik nog op meerdere plaatsen in het dorp aktief als vrijwilliger.
Onderkant

Registreren voor nieuws uit de Dorpsraad

Deelnemers die zich Registreren voor de Dorpsraad Sweikhuizen worden via email op de hoogte gehouden van wijzigingen op de website en kunnen deelnemen aan onderzoeken.
Contact
close slider    van , de, ter, etc...


    AlgemeenGebiedsontwikkelingVerkeerVliegverkeerWateroverlast